Skaisti, bet bīstami: istabas ziedi, kurus nevajadzētu turēt mājās

Šie istabas augi savas augšanas un attīstības procesā izdala toksīnus un oglekļa dioksīdu.

Telpaugi ir ne tikai ļoti skaisti, bet arī spēj ietekmēt vidi. Jā, tie mitrina un attīra gaisu un priecē acis ar savu skaistumu, taču tie var nelabvēlīgi ietekmē mūsu labsajūtu. Daži no tiem var burtiski saindēt gaisu, tāpēc labāk tos mājās neturēt.

Kādi telpaugi ir kaitīgi labsajūtai

Acālija. Šī istabas auga lapas satur indīgu vielu – glikozīdu. Ja šīs vielas organismā kļūst pārāk daudz, tā var izraisīt saindēšanos un nopietnākas kaite.s

Monstera. Arī šī auga lapas satur indīgu vielu, kas, nonākot uz gļotādām, izraisa toksisku reakciju organismā. Tāpēc tā jātur tālāk no bērniem un mājdzīvniekiem.

Oleandrs. Ziedēšanas laikā augs izdala vielu, kas izraisa reiboni un strauju asinsspiediena paaugstināšanos. Arī zieda lapās ir indīga viela, kuru norijot, pasliktinās vai pilnībā zūd redze.

Ģerāniju mīl daudzi saimnieki, jo tā ir nepretencioza, pastāvīgi zied un mājdzīvnieki tai nepieskaras. Taču istabas augam piemīt īpašs aromāts, kas izraisa migrēnu un var izraisīt citas ar elpošanu saistītas problēmas.

Lilija. Šo ziedu nevajadzētu turēt guļamistabā. Pēc saulrieta tā sāk patērēt skābekli un izdalīt oglekļa dioksīdu. Tā dēļ no rīta var just nogurumu un galvassāpes.

Lasi vēl: Kāda temperatūra jāuztur mājās, lai ietaupītu uz maksājumiem

Papardes. Arī šis istabas augs patērē daudz skābekļa un izdala oglekļa dioksīdu. Tāpēc dzīvokļa vai mājas iemītnieki var just vājumu un pastāvīgas galvassāpes.

Orhideja. Droši vien katrai saimniecei uz palodzes ir vairākas šīs skaistās puķes sugas. Taču to nekādā gadījumā nedrīkst turēt guļamistabā. Jo orhidejas smarža var uzbudināt nervu sistēmu, kas var izraisīt bezmiegu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment